Arkiv

Maldiverna för backpackers

Maldiverna är en liten korall ö kedja i Indiska oceanen. Det är en exotisk plats med mycket att erbjuda, som erbjuder en massa saker att se och mycket att göra, som alla kombineras för att göra det till ett otroligt populärt resmål för resenärer. Det finns några ställen du besöka medans du är i Maldiverna.

Maldiverna ligger nära Indien och Sri Lanka, som förbinds med det kortdistanshavet i Indiska oceanen. Maldivernas motto är ”A Journey of Spirit”, och dess natur återspeglar detta. Du behöver flyg till Maldiverna och ha ta reda på information om det mer än 400 öar som finns, om boende och transfer. Du är bortskämd med valfrihet när det gäller vilken ö du vill besöka och vad du kan göra.

Det finns några kulturella skillnader mellan Indiska oceanen ön och dess granne Indien, som jag ska förklara nedan. Maldiverna är en gammal ö kedja och detta har förändrats mycket under åren. Som jag nämnde ovan, driver regeringen Maldiverna som en turistort och det finns mycket strikta regler. De har gjort ett bra jobb med att se till att inga turister diskrimineras i Maldiverna och därför hålla landet igång smidigt. Även i Maldiverna, det är viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt hur de behandlar utländska besökare och samhället som helhet. De har gemensam omsorg för alla, och det är ett väletablerat system. Detta innebär att du kommer att välkomnas till en familj och du kommer att hitta dig själv att bli en del av den lokala kulturen.

Lämna skorna hemma

När du åker till Maldiverna, så kommer dina skor var dom som används minst och sannolikt  hållas på rummet. Många öar har skoförbjud, då lämnas skorna vid transferen. Jag tycker att du bör vara tacksam för det eftersom detta är en viktig regel i Maldiverna. Det är den största ön i Maldiverna och det sägs vara det rikaste området i landet. De människor som bor där är extremt välklädda, och är mycket krävande om deras normer. De är mycket rättvisa om vem de släpper in i sitt samhälle och förväntar sig att behandlas väl.

Om du vill resa till Maldiverna utan att spendera en massa pengar, så ska du bo på en av de orter som erbjuder dykning eller snorkling. Jag vet att det låter konstigt, men det är sant och detta är vad Maldiverna är kända för. I själva verket finns det några semesterfirare som ofta befinner sig med massor av pengar och mycket lite billigt boende. Om du behöver lite boende för din nästa resa, kan det vara värt att stanna i några veckor innan du kommer till ön. Om du vill dyka i Maldiverna, inte besöka sydvästra stränder. Det är inte för att vattnet inte är klart, men eftersom det marina livet är alla riskerar att bli uppäten av hungriga hajar. Det finns många öar i Maldiverna, och du kommer att ha tur om du kan simma i en vik så djupt som du vill. När du kommer ut till havs, är det lätt att trassla in sig i revet. Det är bäst att hålla sig till de mindre öarna, eftersom de ger dig mer frihet att göra vad du vill.

Maldiverna är ett viktigt semestermål av en anledning. Från dykning, snorkling och dykning, till ridning hästar runt den vackert anlagda marknadsstaden Male, och njuta av den naturliga skönheten i sina långa sandstränder.

För mer reseinspiration besök denna sida snabbaresor.se.