Arkiv

Fotografera med din mobilkamera

Om du är en professionell eller amatör fotograf som har tagit några bra bilder på någon du känner men vill fota med din mobiltelefon. Vad kan du göra för att hjälpa dig att få de bästa bilderna när du fotograferar Vi kommer att undersöka några tips om fotografering med din mobilkamera och sedan gå vidare till hur man får bästa möjliga skott.

Innan du börjar fotografera med din mobil bör du först bestämma vad du vill använda som bakgrund för ditt kort. De flesta människor väljer en scen från sin stad eller ens de mest kända platser som de ser. Detta är inte bara sannolikt att ta mycket tid men det kan också ta upp mycket utrymme. När du har beslutat om en bra bakgrund måste du tänka på vilken typ av foto du kommer att ta. Det är roligt att fotografera med din mobil och det hjälper dig att hålla fokus på vägen snarare än att behöva leka med en kamera.

När du tar ett foto med din mobil vill du också överväga belysning. Vissa platser har skuggor vilket innebär att du måste ha ett ljus. Skuggor kan dock göra att fotot blir tråkigt. En annan sak att tänka på är autofokus. En autofokus kamera kommer att fokusera på objekt utan att du behöver manuellt knapp. De är dock inte särskilt användbara eftersom de inte erbjuder dig chansen att finjustera dina inställningar. Du kan inte justera bländare, slutartid, vitbalans, ISO eller fokus. En annan viktig skillnad mellan en kamera och en mobil är möjligheten att använda ett reglage. Med ett skjutreglage kan du ställa in den för att styra slutarens hastighet. Detta kan göra ett perfekt foto om bilden togs i en lätt bris. Naturligtvis är detta den motsatta situationen som när du försöker få så lång exponering som du önskar.

Du kan få bra bilder med din mobil. Detta gäller särskilt om du kan använda den till sin fulla potential. Kom bara ihåg att det kan vara svårt att avgöra vilken effekt som kommer att bli bättre när du fotograferar med din mobil.

Besök denna sida simsrs.se för mer tips.