Arkiv

Installera en tvättmaskin – så svårt är det

Om du funderar på att installera en ny tvättmaskin i ditt badrum eller tvättstuga, måste du överväga vissa aspekter av den plats där den kommer att vara. Det kan dock vara samma sak med en tvättstuga i ett hem eller badrummet. Det kan vara svårt för dig att föreställa dig när du först börjar tänka på detta, men de är avgörande för installationen av en tvättmaskin, eller någon annan apparat. Det finns många restriktioner för dessa områden.

Lagarna finns där för att skydda dig, och hålla människor säkra från att komma i elektricitet och vatten.  Det finns också regler när det gäller att ta bort rör, ledningar eller VVS från våtutrymmen,  liksom avlägsnande av plattorna. Allt byggmaterial som placeras inom en byggzon bör inte beröras av någon annan än en licensierad professionell. Du bör ha all information till hands, till exempel vem som kommer att göra installationen och ta hand om allt material du kan ha. Du bör också se till att du inte tar bort plattorna, så om du bestämmer dig för att börja arbeta på maskinen, placerar du inte något ämne på materialet.

En tvättmaskin är en sak som du kommer behöva installera, om du gör det själv eller anlitar någon om du finner svårt att installera. Även om arbetet kan kräva experthjälp från både rörmokare och elektriker.  När du  installera en tvättmaskin måste du ha rätt verktyg för projektet. I de flesta fall behöver du ett par fräsar och en hammare. För det mesta behöver du en skruvmejsel med platt huvud, och du behöver också ett par tång.

Vissa projekt kräver en hel del förberedelser innan du faktiskt börja installera tvättmaskinen. Om du behöver ett eluttags så måste en kunnig elektriker anlitas. Du bör  se till att du följer anvisningarna på tillverkarens instruktioner. Bruksanvisningen  bör kunna visa dig specifikationerna för arbetet och din nivå av expertis.

Besök denna sida rorochvatten.se för tips om hantverk.