Arkiv

Takrenovering – dyrt men nödvändigt

Om du vill göra det själv och har mycket tid på händerna, kan du säkert göra en del renovering på taket. Detta är en av de enklaste formerna av tak reparationer, särskilt om du vill göra jobbet utan att spendera för mycket pengar. Det första du behöver göra är att ta reda på vilken typ av tak du har. Om du vet detta kan du räkna ut de verktyg du behöver för att komma igång.

När du har tagit alla gamla takpannor från taket, måste du sedan ta de nya i. Du bör placera dem där de kommer att vara i nivå med de befintliga taknocken.

Tätskikt och isolering

Dessutom bör du se till att det inte finns några fukt läckageproblem inne i huset. Ett läckande tak kan orsaka skador på väggarna och grunden för huset. Du kan få en tätskikt beläggning på den nya taket som kan hjälpa dig att förhindra läckor. Du kommer också att behöva skydda det nya taket med isolering. Detta kommer att bidra till att förhindra skador från extrema temperaturer. Med uppvärmning räkningar blir högre, isolering är inte bara en bra idé, men en som du måste ta hänsyn till.

Kostnaden för arbetet beror på vilken typ av tak som du ska renovera. Du måste också överväga stilen på huset. Om du ska renovera taket själv, måste du ta hänsyn till formen på taket, såsom en rund, oval eller kvadrat.

Du bör ta ut alla gamla takmaterial från taket innan du startar renoveringsprojektet. Kom ihåg att du måste lämna minst tre meter utrymme runt de befintliga takmaterial. För att minska kostnaderna för renovering, kan du sälja den gamla bältros för skrot eller bara använda dem för att fylla luckorna.Du kommer också att behöva förbereda grunden. Detta innebär att du måste ta bort smuts, damm och löst grus. Detta är viktigt för att undvika fukt från att komma innanför väggarna i huset.Du måste bli av med det gamla takmaterialet innan du börjar arbeta på det nya taket. Det är möjligt att använda polyuretan för isolering. Detta kommer att skydda dig från värmen som kommer från solen.

När du har allt klart, måste du se till att taket är helt torrt. I själva verket måste du ha två personer som arbetar på taket samtidigt. Du kommer att behöva få arbetarna att gå ut och lägga ner några styrelser när du har tid för själva installationen. Detta kommer att göra jobbet mycket enklare.

Besök byggfragor.se för vidare information om hantverkstjänster.