Arkiv

Styrketräning för nybörjare

En styrketräning för nybörjare som har liten eller ingen erfarenhet av styrketräning. Många människor är nya på idén om styrketräning och de som har provat sporten ofta inte är imponerad av det eftersom de känner att det är en intensiv träning som sätter dem till gränsen för deras uthållighet och styrka. Men styrketräning för nybörjare är lika intensiv som det är för experter. I själva verket kan intensiteten ökas genom att följa en bra och lätt att följa plan.

En nybörjare inom styrketräning nybörjare  lite grundläggande information innan du börjar. För det första är det viktigt att förstå att alla vikter inte skapas lika. Om du vill bygga upp de muskler som du vill skulptera, behöver du en tillräckligt bra vikt för att lyfta. Det rätta sättet att göra detta är att välja en tyngre vikt än din nuvarande maximala vikt så att du kommer att bygga upp mer muskelmassa samtidigt öka din uthållighet på samma gång.

Vad vill personen ha ut av sin styrketräning

Därefter måste en nybörjare vara tydlig med vilken typ av styrketräning han eller hon är intresserad av. Till exempel, om du precis har börjat, kan du försöka använda fria vikter för att bygga upp musklerna i armar, bröst och axlar. Men om du har använt fria vikter under en lång tid och du har utvecklat ett motstånd mot dem, kanske du vill börja använda mer specialiserad utrustning som skivstången eller maskinerna.

Målet med styrketräning för nybörjare är att utveckla de muskler som du vill vara stark och muskulös. Därför är det bästa sättet att uppnå detta att göra träning på sammansatta övningar snarare än enstaka övningar. Här är några vanliga sammansatta övningar som du kan använda i din träning: deadlifts, knäböj, bänkpressar, overhead pressar, axelpressar och dips.

Genom att göra övningar som dessa, du kommer att bygga upp musklerna och bygga upp kroppsvikt och massa. Det är dock viktigt att notera att du kommer att få mer massa från att lyfta lättare vikter snarare än tunga. Anledningen till detta är att lyfta tunga vikter kan minska din uthållighet och kan minska din styrka.

Om du följer ovanstående tips och ta en hel del vila mellan uppsättningar, kan du göra en intensiv träning. Med varje set rekommenderas att du tar minst 10 minuters vila. Uppvärmning övningarna och stretching bör också göras. Viloperioderna mellan uppsättningarna kan varieras beroende på dina personliga preferenser.

En styrketräning nybörjare bör också följa en ordentlig näringsplan. En diet plan kan bidra till att förbättra resultaten av din träning. För att uttrycka det enkelt, fel kost kan sakta ner dina framsteg eller minska resultaten av din träning. Du bör överväga följande aspekter när du gör din plan: vill du gå ner i vikt eller bygga upp muskler?

En styrketräning nybörjare bör börja med att lära sig grunderna. Efter detta bör han eller hon överväga att välja en viss styrketräning träning. Använda en ansedd tränare är avgörande eftersom många fitness experter rekommenderar att du använder ett träningsprogram och hålla sig till det. I slutändan är det viktigt att se till att du gör det rätt så att du kan njuta av resultatet av ditt hårda arbete och engagemang.

Besök denna sida för mer information om träning.