Arkiv

Mätverktyg – inredarens bästa redskap

En av de viktigaste och mest användbara delarna av ett hemförbättringsprojekt är mätverktyg a, ett verktyg som används för att mäta avstånd inom olika områden. Olika tillverkare erbjuder olika märken, stilar och användningsområden för att mäta platsprogramvaran. Det finns många mått på inredning. Det finns dock vissa inredningstekniker som hjälper dig att bedöma var du behöver för att utföra dina förbättringsuppgifter.

Mäta rummets olika vinklar

Mätningslängd är att mäta ett rums vägg, från golvet med hjälp av måttband. Om rummet har tak passar tejpen inte i taket och passar inte mellan takbjälken. Det kan vara nödvändigt att mäta runt väggarna för att vara säker på avståndet mellan väggen och tejpen. Att mäta bredden vid mätning av rummet, stå framför dörren eller fönstret och mäta från golvet till toppen av dörren eller fönstret. Avståndet bör beaktas och ingå i inredning-programvaran. Höjd mättning är att stå utanför rummet, kliv upp på marken och titta rakt upp och till vänster (om du är på första våningen). Om taket är lite högre än marken, mät upp till taket. Det är en bra idé att mäta igen för att se till att höjden är korrekt.  Stå i botten av en hall och använd golvet som bas. Håll en penna i en vinkel och steg bort från pennans ände. Stå som du skulle göra om pennan placerades på golvet och upprepa detta steg tills du kommer till hörnet av hallen.När du mäter bredden på ett rum, placera två markörer tvärs i rummet för att identifiera början och slutpunkterna. Gå fram och tillbaka på hörnen tills du har markerat rumets bredd. Placera en markör på varje sida av dörren och från dörren till taket. Stå därefter framför dörren och titta nerför trappan. Avståndet mellan tak och golv bör ingå i mätningen.

Innan du startar inredningsprocessen mät avståndet, ta en markör och placera den på varje plats som anges av markörerna du placerade tidigare. Detta ger dig en uppfattning om avståndet som ska mätas i varje riktning.  Efter inredningen placerar du markören i varje hörn i rummet och markerar sedan avståndet till den första väggen. Mätprocessen för ett rum kommer nu att börja.

Inredningsinspiration finns på denna blogg kreativitetsblogg.se.