Arkiv

Inred med snygga gardiner

Gardiner är en inredning som ger långsiktig komfort vi har kommit att förvänta sig i sitt hem. Dessa dagar kan du få mycket mer för samma pengar om man ser på det som en långsiktig investering. Även om de kanske kan ge dig samma säkerhet som den gamla stilen kommer, installationskostnaderna och den dåliga kvaliteten på gardinerna är verkligen inte värt det.

Du kommer också att upptäcka att det finns några andra saker att tänka på när du väljer rätt tyger för dina fönster. Det viktigaste att tänka på är hur stort fönstret är, hur många människor kommer att använda det och hur du vill gardinerna att passa. Det finns olika typer av tyg att välja mellan, beroende på vad inredningen du letar efter är. Det finns många bra tyg val som sammet, bomull, linne, linnetyg, läder, satin, polyester, flanell, fleece, och även silke. Så länge du får något som kommer att hålla upp bra till det växlande vädret så ska det fungera bra för dina ändamål.

Persienner och draperi

Tänk också på draperier. De gör att du kan se ut, men det kommer inte att vara helt öppen. Drapera persiennerna hela vägen över fönstret så att du kan se halva rummet. Medan fönsterbeläggningar kan hängas på antingen fönstret eller i ramen, ibland är det bättre att hänga gardinerna på fönstret. I vissa hem går fönsterbeläggningarna inte hela vägen ner genom fönstret. Dra åt gardinslipsen och se till att persiennerna är helt stängda och säkra. Om fönstret beläggningar är samma färg, kommer persienner komplettera varandra och du kommer att ha en matchande utseende.Det finns vissa tillfällen då det kan vara bättre att lämna gardinerna löst sittande och täcka fönstret med persienner. Detta är oftast sant på hotell, om du inte vill ha lite avskildhet.

När gardinerna gjordes, de var i mycket stora rullar som hängdes på krokarna för att möjliggöra enkel borttagning och byte av gardiner när de blev smutsiga eller trasiga. Krokarna som höll gardinrullen på plats var ofta på baksidan av rummet.

En samling texter om inredning finns här moblerasnyggt.se.